אז איך דימוי גוף קשור לרדיו החברתי?
כשפנתה אלי הגר גזית מהרדיו החברתי והציעה לי לבוא לדבר בתוכניתה "תכלס חברתי" על דימוי גוף בהקשרים חברתיים, שמחתי מאד והבנתי מיד את הקשר.
היום כבר ברור לכולם כי דימוי גוף שלילי זו כבר לא בעיה אישית של נערה או אישה כזו או אחרת. מדובר בבעיה חברתית המתבטאת בהשוואות בלתי פוסקות, התעסקות אובססיבית באוכל, בריאות ורזון, חשיפה לדמויות רשת בלתי מושגות ומודל יופי לא ריאלי שמוצג באמצעות המדיות השונות.
מכיוון שמדובר בתופעה חברתית, הפתרון חייב להיות גם על ידי פעולות אקטיביסטיות שכולנו יכולים לעשות ביומיום לצד חיזוק העצמי של הנערות והנערים ופיתוח חשיבה ביקורתית וחשיפה למודלים מגוונים של יופי וניראות.
אז מה עושים? שלש הצעות פרקטיות שניתן ליישם כבר השבוע:
לא משתפים פעולה עם "דיבור שמן". בימים אלו של חג החנוכה, כשמסביב יש כל כך הרבה דיבור על הסופגניות המשמינות, הפחדות וייסורי מצפון על אכילתם, אני מציעה שלא נקח חלק בהלקאה העצמית והחברתית הזו. נרצה- נאכל, לא נרצה- לא נאכל, אבל לא נלעג, לא על עצמינו ולא על אחרים. ואם קיבלתם בווטסאפ קרקטורות או בדיחות "משמינות" סביב הלביבות והסופגניות ולא רק, מותר למחוק ואפילו רצוי, בטוח שלא כדאי להמשיך ולהעביר הלאה.
שוחחו עם הילדים ובני הנוער על מה שהם מרגישים וחושבים בנוגע לדמויות רשת שהם עוקבים אחריהם. גברים ונשים עם גוף חטוב מייצגים מודל יופי מאד מסויים. נסו להבין האם הדמויות הללו גורמות להם להרגיש טוב או רע ומדוע? הציעו להם להסיר עוקב שגורם להם להרגשה שלילית ( תסכול, קנאה, רגשי נחיתות, כעס) כשהם עוקבים אחריו. שוחחו איתם על כך שכולנו ניזונים מהשראות ושכדאי לשאוב השראות מדמויות שקל לנו להזדהות איתם, שמשדרות ערך שמשותף לנו. הציעו להם לעקוב אחרי מישהו כזה, בקשו מהם לשתף אתכם אחרי מי בחרו לעקוב.
ספרו לחברים על שתי הפעולות הללו שעשיתם. זה נשמע מעט ופשוט, אבל זה המון! אני בטוחה שזה יעודד אותם להמשיך ולעשות אותו דבר. זה נקרא להיות מבוגר אחראי ואקטיבי לקידום דימוי גוף חיובי.
השבוע גם אני דיברתי את זה בקול רם ובאופן אקטיבי, ברדיו החברתי!
כי דימוי גוף חיובי זה מנוע חברתי!
מוזמנים לצפות בשידור באמצעות הקישור:
Comentários